top of page

Waarom geboortefotografie?

Ik heb zelf 2 zoontjes en van beide geboortes heb ik maar een minimaal aantal foto's. Mijn partner is helaas niet de beste fotograaf... gelukkig heeft hij wel een gedeelte kunnen filmen ;) Toch vind ik het nu nog steeds onwijs jammer dat ik niet meer beelden heb waar ik (en mijn gezin) af en toe naar terug kan kijken. Dit waren de meest intense, bijzonderste en magische dagen uit mijn leven die ik nooit zal vergeten. Maar wat zou het fijn geweest zijn als deze 2 prachtige gebeurtenissen waren vastgelegd van begin tot eind. Ook juist de momenten die ik me niet meer zo goed kan herinneren.

 

Geboorte geven kan namelijk een intens en soms lang proces zijn waarbij er van alles langs je heen gaat. Jij als barende moeder kan in een andere wereld zitten mede door alle hormonen en alles vanuit een ander perspectief ervaren. En wat is het dan mooi als je later terug kunt kijken naar alle elementen die onderdeel zijn van jullie geboorteverhaal. Alles wat er plaatsvindt in het moment zal ik vastleggen in een pure, natuurlijke, rauwe & liefdevolle vorm. Gezichtsuitdrukkingen, emoties, mooie momenten tussen moeder & partner, het eerste oogcontact met je/jullie kindje, steun van de aanwezigen, sfeer, details & de onbeschrijfelijke kracht en liefde zullen terug te voelen zijn in de foto's. Ook kan het zijn dat een bevalling iets anders verloopt dan gewenst en kan het juist zo enorm helend zijn voor moeder (en partner) & ook voor het kind op latere leeftijd dat er beelden zijn van deze momenten. 

_DSC5982_edited.jpg

Hoe ga
ik te werk?

Binnenkort meer info.

"De aanwezigheid van Eva tijdens de geboorte van onze dochter Aivy was heel erg fijn. Eva is een rustige, zachte en warme vrouw. Dit voel je aan haar energie en dit straalt ze in alles uit. Mijn man was zó blij dat ze er bij was. Ze wisselde hem af met druk geven op mijn rug en hield onze wensen en voorkeuren goed in de gaten. Ze attendeerde mij erop te drinken, bewegen en af en toe een andere houding aan te nemen. Ook de affirmaties die ik geoefend had, sprak ze naar mij uit. Ze gaf me kracht en positiviteit op de momenten dat ik het zwaar had. Haar extra paar ogen, handen, energie en focus waren voor ons onmisbaar. 

Uiteindelijk ben ik, zoals ik gevisualiseerd had, thuis in bad bevallen van onze prachtige dochter Aivy Fee. Ik bewoog mee met haar en voelde aan mijn lijf wanneer ze klaar was om geboren te worden. Het had niet beter kunnen gaan dan hoe het is gelopen. Eva heeft tijdens het hele geboorteproces prachtige foto's gemaakt. Zo puur, zo uniek en zo krachtig! Heel erg mooi en bijzonder om te hebben. Als kers op de taart kregen we een geboorteboek met het geboorteverhaal en de fantastische foto's. Ze schreef het vanuit onze dochter, prachtig om te lezen. Nog steeds pak ik af en toe het boek om het te lezen en bekijken. Het geeft me een vredig, rustig en trots gevoel.

 

Of je nu op zoek bent naar een geboortefotograaf, een doula ter ondersteuning of een combinatie van beide, ik zou zeggen: kies voor Eva. Het is echt een hele fijne, bijzondere toevoeging aan je zwangerschap en de geboorte. Je leert enorm veel over alle keuzes die je kan maken tijdens de geboorte én dat je overal een keuze in hebt. Je mag je eigen gevoel en kracht volgen. Het doen op jouw manier. Zodat je net als ik, kan terugkijken op het meest bijzonder moment in je leven. En daar héél erg trots op kunt zijn."

- TESSA

bottom of page